Neljännen kerran Suomessa järjestettävä Yhteisötanssifestivaali järjestetään tällä kertaa TornioHaparandassa 7.-8.10.2016. Tämä ainutlaatuinen kaksoiskaupunki sijaitsee pohjoisessa vilkkaalla ja avoimella Suomen ja Ruotsin rajalla toteuttaen ainutlaatuista rajayhteistyötä, josta tämäkin festivaali on hyvä esimerkki. Festivaali levittäytyy molemmin puolin rajaa erilaisiin julkisiin tiloihin kuten Aineen taidemuseolle, Rajalla kauppakeskukseen, Victorian torille, Haaparannan kirjastoon ja Tornionjoen rantaan, on teos palvelutalojen asukkaille unohtamatta tuttuja esiintymistiloja Järjestötaloa, Ruotsinsuomalaista kansankorkeakoulua ja Folkets Husia.

Festivaalin taiteellinen johtaja tanssitaiteilija Titta Court on muokannut festivaalista kansainvälisen esitellen Barentsin alueen kiinnostavia taiteilijoita. Mukana on myös esiintyjä Julie Cleves sekä luennoitsija Christopher Thomson Lontoosta. Ohjelmistossa on esitysten lisäksi kaikille avoimia yhteisötanssitunteja, seminaari ja festivaalin päättävä festivaaliklubi. Taiteellinen johtaja on halunnut tuoda esille miten monipuolisia tuotantoja yhteisötanssi voikaan pitää sisällään. On hyvin eri tavoin yleisönsä huomioivia teoksia niin lapsille kuin aikuisille, teos, joka simultaanisti levittäytyy netin välityksellä vaikka toiselle puolen maapalloa sekä perinteistä tanssijuutta ja tanssijankehoa rohkeasti rikkovia teoksia.Tornion taiteilijaresidenssi Viippola avautuu yleisölle koko viikon ajaksi 3.-8.10. tanssitaiteilija Jukka Ristolaisen ja kuva- ja tanssitaiteilija Sanna Karlsson-Sutisnan pitäessä siellä Pullakahviresidenssiä.

Käsiohjelma (PDF-tiedosto)
Teos-esittely (PDF-tiedosto)
Seminaariohjelma (PDF-tiedosto)
Tapahtuman juliste (PDF-tiedosto)

Tervetuloa tanssimaan, katsomaan tanssia, keskustelemaan tanssista ja pullakahville!

Festivaalin järjestävät yhdessä Yhteisö tanssii ry sekä Monitaideyhdistys Piste ry. Yhteistyössä on mukana lukuisa joukko toimijoita läheltä ja kauempaa pohjoisesta. Festivaalia ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus sekä Niilo Helanderin Säätiö.

Yhteisötanssifestivaali 2016 – info

Lisätiedot ja tiedustelut: Titta Court court.blemey@pp.inet.fi/ 0400 395328

www.yhteisotanssi.fi

https://www.facebook.com/events/929811347147918/

Festivaalin tapahtumapaikat: Aineen taidemuseo || Torikatu 2, Tornio Rajalla kauppakeskus || Länsiranta 10, Tornio Ruotsinsuomalainen kansankorkeakoulu || Torget 3, Haparanda Tornionjoen ranta Tjärhovsgatan’in kohdalla, Haparanda Viippola – Tornion taiteilijaresidenssi || Ylipäänkuja , Tornio Folkets Hus || Åkergatan 1B, Haparanda Järjestötalo || Kemintie 53, Tornio Attendo Suvisaari || Keskikatu 31,

Tornio Järjestäjät: Yhteisö tanssii ry || www.yhteisotanssi.fi
Monitaideyhdistys Piste ry || www.pistery.org

Yhteistyössä: Aineen taidemuseo || www.tornio.fi/aine Dans I Nord c/o Norbotten || www.dansinord.se Haparanda Stad || www.haparanda.se Haparanda Teaterförening || http://haparanda.riksteatern.se Rajalla kauppakeskus || www.rajalla.com Ruotsinsuomalainen kansankorkeakoulu || www.svefi.net Samovar teateret || http://samovarteateret.com Tornio kulttuuritoimisto || www.tornio.fi

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus, Taiteen edistämiskeskuksen Lapin toimipiste, Niilo Helanderin Säätiö

Muistathan aikaeron: Suomen aika on tunnin edellä Ruotsia.