Valtakunnallinen Yhteisötanssifestivaali järjestetään Tampereella 22.–26.8.2012. Tänä vuonna festivaalin teemana on yhteisötanssi ja muut taiteet.

Festivaalilla tullaan viiden päivän aikana näkemään monipuolinen kattaus yhteisötanssia. Mukana on kansainvälisiä vieraita, useita eri yhteisötanssiryhmiä, ammattilaisia ja harrastajia.

Ohjelmistossa on mukana mm. kuvataidetta, tanssia ja musiikkia yhdistelevä kokonaistaideteos Hymyilevät kädet, joka on saanut alkunsa kuvataiteilija Rafael Wardin innostuksesta tanssiin. Persialaisesta runoudesta ammentava teos tuo ainutlaatuisella tavalla yhteen eri sukupolvien ja taiteenlajien edustajia. Esityksessä Wardin teokset ovat läsnä näyttämöllä ja hän myös itse tanssii teoksessa yhdessä Raisa Vennamon ja Maija Karhusen kanssa. Hymyilevät kädet esitetään Hällä-näyttämöllä lauantaina 25.8.

Sunnuntaina 26.8. Hällä-näyttämöllä nähdään tanssiteatterin keinoin nuorten maailmaa lähestyvä, osallistava teos Olenko olento, johon koreografian on tehnyt Satu Tuomisto.

Kotimaisen ohjelmiston lisäksi festivaalilla on luvassa myös kansainvälisiä vieraita. Iso-Britanniasta Tampereelle saapuvat ”yhteisötanssiguru” Christopher Thomson ja koreografi Rosemary Lee. Suurien joukkojen koreografina tunnetun Leen luento ja workshop järjestetään torstaina 23.8.

Festivaalilla ovat mukana myös kuvataiteilija Meri Westlin, tanssitaiteilijat Tuula Linnusmäki, Jenni Koistinen, Kirsi Heimonen, Maija Ikonen ja Maria Kananen, Suvi-Maria Helin (flamenco) yhdessä Liisa Jaakonahon (buto)ja flamencomuusikoiden kanssa, Johanneksen koulu sekä Roskis kollektiivi. Lisäksi esiintyvät yhteisötanssiryhmät 60+, Tosimiehet, Päivätoimintakeskus Sinikello, Viialan Yhteisötanssijat ja Tampereen tanssiva yhteisö.

Suuri osa esityksistä on ilmaisia ja tarjolla on myös yleisölle avoimia työpajoja sekä yhteisöllinen sunnuntaipiknik. Vuoden 2010 festivaalin tavoin myös tänä vuonna on mahdollista aloittaa festivaalipäivät pääkirjasto Metsossa järjestettävillä avoimilla aamutansseilla.

Yhteisötanssifestivaalin järjestää Sisä-Suomen tanssin aluekeskus ja Yhteisö tanssi ry yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston kanssa. Festivaalia ovat tukeneet Valtion tanssitaidetoimikunta, Pirkanmaan taidetoimikunta ja Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Taiteellisena johtajana toimii yhteisötanssitaiteilija Marjo Hämäläinen.

Lisätiedot:
Taiteellinen johtaja
Marjo Hämäläinen
045 652 1138 / marjo.hamalainen(at)yhteisotanssi.fi

Tuotanto- ja markkinointiassistentti
Kirsi Soini
Sisä-Suomen tanssin aluekeskus
044 023 8138 / kirsi.soini(at)sisasuomentanssi.fi