Yhteisö tanssii ry on nimittänyt tanssitaiteilija Marjo Hämäläisen vuoden 2016 yhteisötanssitaiteilijaksi ja yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi TornioHaparandassa 7.-8.10.2016 järjestetyn yhteisötanssifestivaalin yhteydessä. Samassa yhteydessä kutsuttiin myös tanssitaiteilija ja –tutkija Kirsi Heimonen yhdistyksen kunniajäseneksi.

Marjo Hämäläinen on ollut keskeinen vaikuttaja yhteisötanssin alalla lähes 20 vuoden ajan. Hän on toiminut Yhteisö tanssii ry:n puheenjohtajana v. 1999-2015 kehittäen ja vetäen samanaikaisesti yhteisötanssin ohjaajien koulutuksia Oriveden Opistossa, perustaen yhteisötanssifestivaalin v. 2010 Tampereelle sekä ohjaten itse yhteisötanssiryhmiä. Kirsi Heimonen puolestaan on tuonut koko yhteistötanssin käsitteen ja toimintatavan Suomeen järjestämällä uraauurtaneen koulutuksen Teatterikorkeakoululla v. 1998. Myös hän on toiminut aktiivisesti ryhmänohjaajana sekä yhteisötanssin ohjaajien kouluttajana. Samalla Heimonen on tutkinut aihetta monipuolisesti kirjoittaen siitä laajalti.

Marjo Hämäläinen on karismaattinen tamperelainen tanssija ja koreografi, jonka oma tanssijan ura käynnistyi tamperelaisten tanssin legendojen Taru Arhon ja Ruth Matson opissa. Vuosina 1972-1996 Marjo Hämäläinen toimi tanssijana Tanssiteatteri Mobitassa, jonka perustajajäsen hän myös on. Lisäksi Hämäläinen on toiminut Hämeen läänin tanssin läänintaiteilijana.
Vuoden 2016 Tornion yhteisötanssifestivaalin taiteellisena johtajana toimi vuoden 2014 yhteisötanssitaiteilija Titta Court, joka vastasi festivaalin suunnittelusta. Court oli koonnut kansainvälisen ja ajankohtaisen ohjelman joka mahdollisti Tornio-Haparandan alueella yhteisötanssillisen vuorovaikutuksen kaupunkilaisten ja esiintyjien välillä. Esitysten lisäksi monipuolinen ohjelma sisälsi seminaarityöskentelyä keskusteluineen, yhteisiä tanssihetkiä eri kaupunkitiloissa, klubi-iltoja sekä loppuhuipennuksena vuoden 2016 yhteisötanssitaiteilijan julkistamisen.

YHTEISÖTANSSIFESTIVAALI 2016 TORNIOHAPARANDASSA

Lue lisää Yhteisötanssifestivaalista täältä >

ytf2016