Yhteisö tanssii ry järjestää ensi vuoden elokuussa järjestyksessä viidennen yhteisötanssifestivaalin. Otsake “Kehärata tanssii” kertoo paljon: tapahtumat sijoittuvat pääkaupunkiseudun kehäradan asemapaikkakunnille.

Festarin kokonaisuus muodostuu seminaarista, työpajoista niin ammattilaisille kuin yhteisötanssijoille, verkostotapaamisesta sekä asemapaikkakunnilla järjestettävistä esityksistä.

Hanketta ovat tukeneet Wihurin säätiö, Taiteen keskustoimikunta ja Helsingin kaupunki. Yhteistyökumppaneita ovat Annantalo, Elixia Eliel, Itä-Suomen Tanssin Aluekeskus/Laatuhuoltohanke, Käpyrinteen palvelutalo, Malmitalo, Myyrmäki-liike, Tanssin talo, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Tanssiteatteri Raatikko, Tyttöjen Talo HelsinkI, Vantaan Tanssiopisto sekä Zodiak ry.

OHJELMA PÄHKINÄNKUORESSA

Festarin avajaiset pidetään Taiteiden yönä päärautatieasemalla torstaina 23.8.2018 klo 18:00 alkaen. Sitä ennen on päivällä järjestetty ainutlaatuinen Yhteisötanssi ja nuoret –seminaari yhteistyössä Tanssin talon kanssa.

Perjantaina 24.8.2018

Asematapahtumat, esitykset ja työpajat, käynnistyvät jo klo 10:00 kun Pia Lindy esiintyy Malmitalon ympäristössä teemanaan Lyhyttarinoita liikkeessä.

Pasilan kirjastossa esiintyy perjantaina klo 14:00-16:00 Todellinen Kollektiivi Kudelmien kehässä. Päivän aikana on myös työpajoja Käpylän peruskoulussa, Oulunkylän kuntoutussairaalassa sekä Kannelmäen palvelutalossa.

Tikkurilan kauppakeskus Dixissä klo 16:00 sekä Myyrmäen aseman lippuhallissa klo 17:00 järjestetään tanssikavalkadit, joissa on mukana värikäs kokoelma eri tanssityylien edustajia.

Myyrmäkeen on rakenteilla Myyrmäki-liikkeen tuella aito yhteisötanssiesitys, jossa paikalliset työskentelevät yhdessä ammattilaisen kanssa ja rakentavat tilaisuutta varten
teoksen. Ryhmää ohjaa Sonja Elonen.

Lauantaina 25.8.2018

Pasilan kirjastoon rakentuu Pauliina Aladinin ja Anni Puuperän
Taidekahvila, josta voi tilata tanssiannoksia klo 12:00-14:00 yhteistyössä Tyttöjen Talo Helsinki kanssa.

Käpylän senioritalossa Käpyrinteessä on tarjolla Myrsky-ryhmän
Tanssiva juhlakattaus Elli Isokosken johdolla. Mukana ovat myös Zodiakin senioriryhmä sekä Tanssiteatteri Raatikon yhteisötanssiryhmä Ryhdikkäät Rypyt.

Sunnuntaina 26.8.2018

Annantalolla klo 11:00 perhepainotteinen
päättäjäistilaisuus, jossa on esitysten lisäksi tarjolla mm. Sari Breilinin vetämä Bollywood-tanssin työpaja. Annantalon kahvila on auki tapahtuman ajan klo 15:00 asti.

Zodiak ry:n Aidatut unelmat pe 24.8. ja su 26.8. klo 19:00 Kannelmäessä ovat osa Kehärata tanssii –ohjelmaa.

Ks. FB-sivu Yhteisötanssifestivaali, jonne ohjelmaa päivitetään jatkuvasti.

Lisätiedot: keharata2018@gmail.com tuottaja Hannele Niiranen