Yhteisötanssitunti – tanssia jokaiselle yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa

 

Syksyllä 2022 käynnistyi aikuisille suunnattu yhteisötanssikurssi Helsingin Työväenopistossa yhteistyössä Yhteisö tanssii ry:n kanssa. Yhdistykseen kuuluvat opettajat vastaavat kurssisisältöjen suunnittelusta ja tuntien opettamisesta.

Tunneilla keskiössä on tanssin kokemuksellisuus ja osallistujien omat lähtökohdat. Osallistua voi ilman vaatimuksia kyvyistä tai tanssikokemuksesta. Kevätkaudella 2023 osallistujien toiveesta heille luotiin esityskoreografia, jonka he esittivät osana Askel tanssiin -yhteisötanssifestivaalin ohjelmistoa kesällä 2023 Savonlinnassa. Toiminta jatkuu kaudella 2023-24. Opettajana toimii Pauliina Aladin.

Kurssin osallistumismaksu on matala ja sen lisäksi tarjotaan Työväenopiston mahdollisuuksien mukaan opintosetelialennusta työttömille, eläkeläisille ja yli 63-vuotiaille, jotta kurssi olisi saavutettava mahdollisimman monelle.

 

Yhteisötanssiryhmä esiintymässä Savonlinnassa 2023. Kuva: Pauliina Aladin