Yhteisötanssitunti – tanssia jokaiselle yhteistyössä Helsingin työväenopiston kanssa

Tunneilla keskiössä on tanssin kokemuksellisuus ja osallistujien omat lähtökohdat. Osallistua voi ilman vaatimuksia kyvyistä tai tanssikokemuksesta. Esittelytekstistä poiketen kurssi ei ole suunnattu vain senioreille, vaan kaikenikäisille.

Kurssin tiedot täältä: https://ilmonet.fi/course/H242428

 

YHTEISÖTANSSITUNTI

Helsingin työväenopisto, Itäkeskus – Vuosaari, Kontulan nuorten toimintakeskus Luuppi

Ostostie 4, 00940 Helsinki

Alkaa To 18.01.2024 klo 13:30 – 15:00

Päättyy To 18.04.2024 (12 krt, 24 t)

 

Kurssin sisältö luodaan osallistujien toiveita kuunnellen yhdessä opettajan kanssa. Tunneilla voidaan käyttää työskentelyn osana esimerkiksi osallistujien lempimusiikkia tai kurssilaisille ajankohtaisia teemoja saatetaan käsitellä liikkeen kautta.
Keskiössä on aina prosessi, mutta ryhmä voi myös esiintyä osallistujien niin toivoessa. Toisinaan ryhmä kokoontuu vaihtuvissa tiloissa, esimerkiksi ulkona. Jalkautumisista sovitaan yhdessä ryhmäläisten kanssa. Kurssin opettaja kantaa ohjausvastuun kokonaisuudesta.
Kurssin oleellista sisältöä on myös keskustelu. Toiminnassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita syrjimättömyyttä, tasa-arvoa ja avointa dialogia toteuttaen.

Kurssi järjestetään yhteistyössä Yhteisö tanssii ry:n kanssa.

Ilmoittautuminen ma 27.11.2023 klo 10:00 alkaen

Kurssitunnus: H242428

Hinta: Kevät 30,00 €

Alennus: Ei alennusta

Opettaja: Aladin Pauliina

Max. opiskelijamäärä: 12

Min. opiskelijamäärä: 10

Opetuskieli: suomi

Lisätiedot:

Kurssi on suunnattu senioreille.
Ennakkotiedosta poiketen ryhmä kokoontuu Kontulassa, Luupin tiloissa. Muutoksen syy: Kontulassa sali soveltuu paremmin tanssimiseen.

Kurssilla opettaja saattaa vaihdella. Opettajina toimivat Yhteisö tanssii yhdistyksen tanssin ammattilaiset.

//////////

Syksyllä 2022 käynnistyi aikuisille suunnattu yhteisötanssikurssi Helsingin Työväenopistossa yhteistyössä Yhteisö tanssii ry:n kanssa. Yhdistykseen kuuluvat opettajat vastaavat kurssisisältöjen suunnittelusta ja tuntien opettamisesta.

Kevätkaudella 2023 osallistujien toiveesta heille luotiin esityskoreografia, jonka he esittivät osana Askel tanssiin -yhteisötanssifestivaalin ohjelmistoa kesällä 2023 Savonlinnassa. Toiminta jatkuu kaudella 2023-24. Opettajana toimii Pauliina Aladin.

Kurssin osallistumismaksu on matala, jotta kurssi olisi saavutettava mahdollisimman monelle.

 

Yhteisötanssiryhmä esiintymässä Savonlinnassa 2023. Kuva: Pauliina Aladin