Katso minut kauniiksi on Yhteisö tanssii ry:n järjestämä kulttuurisen vanhustyön hanke. Helsingin kaupungin rahoittamassa hankkeessa järjestetään jooga- ja tanssityöpajoja kotona asuville ikäihmisille. Työpajat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia, vaikka ne pidetään palvelutalojen liikuntatiloissa.

Työpajojen ohjaajat Kira Riikonen, Kati Raatikainen ja Annika Sarvela ovat joogan ja tanssin ohjaamisen ammattilaisia. Ohjaajien laajemmat esittelyt artikkelin lopussa. Ohjauksessa otetaan huomioon ikäihmisten liikunnalliset rajoitteet ja työskentely tapahtuu jokaisen omista lähtökohdista käsin (yhdessä liikkumisesta iloiten). Kauden aikana liikutaan välillä myös ulkotilassa metsäjoogan ja puistojoogan parissa.

 

Hanke tarjoaa seuraavia tunteja keväällä 2024:

 

Annikan ryhmät 

 

RIISTAVUOREN PALVELUKESKUS, Isonnevantie 28, 00320 HKI

(juhla/liikuntasalissa, pääovesta oikealle)

Tunnit alkavat 8.1.2024

Viikko 8 hiihtoloma

Maanantai 

14.15–15.45 tuolijooga/tanssi- ja rentoutusryhmä 

Klo 15.50–17.05 mattojooga 

 

WILHELMIINAN PALVELUTALO, Taavetti Laitisen katu 4, 00300 HKI

(liikuntasali alakerrassa) 

Tunnit alkavat 10.1.2024

Hiihtoloma viikolla 8.

Huom: huomioi muuttuneet ajat!

Keskiviikkona 

klo 10.30–12.00 tuolijooga/tanssi- ja rentoutusryhmä

klo 12.10–13.30 yhteisötanssiryhmä, rentoa liikettä, tanssia ja tarinoita ilman suorituspaineita. Tämä ryhmä ei edellytä tanssitaitoa. Tutkimme ryhmässä elämänkaarityöskentelyn kautta tarinoita, muistoja ja annamme niiden toimia lähtökohtana tanssi/taide -prosessille

 

Katin ryhmä

Ryhmä jatkuu samana, kuten aikaisemmin:

Tapulikaupungin Asukastila, Palokellonkuja 5, 00750 Helsinki

Torstaisin 11.1-23.5.2024

Viikko 8 hiihtoloma

klo 10.30-12 Jooga ja yhteisötanssi

 

Kiran ryhmät

Ryhmät jatkuvat samana, kuten aikaisemmin:

 

Syystien seniorikeskuksen liikuntasali, Takaniitynkuja 3, 00780 Helsinki

Maanantaisin 8.1-20.5.2024 + 2 erikseen sovittavaa retkeä

Viikko 8 hiihtoloma

klo 12.15-13.30 Jooga ja yhteisötanssi

 

Kinaporin palvelukeskuksen liikuntasali, Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki

Keskiviikkoisin 15.1-22.5.2024 + 2 erikseen sovittavaa retkeä

Viikko 8 hiihtoloma

klo 12.00 -13.30 Jooga ja yhteisötanssi

13.30 -15.00 Selkäryhmä / jooga

Katso minut kauniiksi. Kuvat: Raimo Uunila

 

Kati

Olen Helsingissä ja Kokkolassa toimiva koreografi, joogan ja vapaan tanssin opettaja. Minua on aina kiinnostanut yhteisöissä ja erilaisissa ryhmissä toimiminen. Pidän erityisen tärkeänä saavutettavuuden, inkluusion ja ekososiaalisen uudelleen järjestäytymisen vahvistamista yhteiskunnassa. Olen opiskellut tanssinopettajaksi Savonia ammattikorkeakoulussa Kuopiossa (2006) ja koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (2014). Joogan ohjaamista ja somatiikkaa, erityisesti Body-Mind Centering menetelmää, olen opiskellut viimeisen 14 vuoden ajan usean opettajan johdolla ja jatkan opintoja sekä uuden oppimista jatkuvasti. Valmistuin Scaravellityylistä inspiroituneeksi joogaohjaajaksi (2011), Seasonal Yin joogaohjaajaksi ja Erkkajoogaohjaajaksi (2018).

 

Kira

Olen Helsingissä ja valtakunnallisesti toimiva koreografi, tanssitaiteilija ja Iyengarjoogan opettaja. Liikkeen ja sen ilmaisuvoiman tutkiminen on ollut työssäni merkittävin teema. Minulle taiteilijana on tärkeää toimia erilaisissa yhteisöissä sekä ryhmissä, etsien vuorovaikutusta taiteen, kokijan ja tekijän välillä. Toiminnassani tärkeitä arvoja ovat saavutettavuus, yhdenmukaiset oikeudet, pitkäkestoisuus ja ekologisuus. Olen opiskellut Tanssin MA koreografiksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (2010), Tanssin BA (Hons) Laban Center Lontoossa (2000), Pilates ohjaajaksi Pilates Foundation UK (2002) ja Iyengarjoogan opettajaksi RIMYI (2018). Jatkokoulutan itseäni säännöllisesti tanssin, joogan, anatomian ja taiteenalan koulutuksissa.

 

Annika

Olen yksi Suomen yhteisö tanssii ry:n perustajajäsenistä ja olen ohjannut yhteisötanssi/taide projekteja monien erilaisten ryhmien parissa 1980-luvulta lähtien.  Työskentelen tanssitaiteilijana ja eri-ikäisten ihmisten tanssin, improvisaation, somatiikan ja joogan opettajana. Ohjaan myös neurologisen kirjon lasten tanssiryhmää. Somaattiset menetelmät (jooga, -terapia, Shindo, Body-Mind Centering ja autenttinen liike) sekä luontosuhteen vahvistaminen ovat olleet minulle tanssin lisäksi tärkeä osa ruumiillista tutkimusmatkaani. Minulle on tärkeää tuoda iloa liikkeestä, tanssista ja taidekokemuksista erilaisten ihmisten elämään. Valmistuin BA tanssijaksi (tanssi-ja liiketerapian painotuksella) Naropa Institutesta, USA (1990) sekä tanssija-koreografiksi Arnhemin teatterikorkeakoulusta Hollannista (1992). Vuonna 2000 suoritin tanssin pedagogisen diplomin Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja olen koulutettu hieroja.