Yhteisötanssii ry nimesi tanssitaiteilija Elli Isokosken vuoden 2021 yhteisötanssitaiteilijaksi. Festivaalityöryhmä kävi yllättämässä hänet kukkakimpun ja puheen kanssa aurinkoisena toukokuun päivänä Marjaniemessä ennen Yhdessä tanssimisen polkuja-festivaalia. Tilaisuudessa kuvattiin video, joka esitettiin yhdistyksen 20-vuotisjuhlassa, joka toteutui etätapaamisena kesäkuussa, kuten muukin festivaalin ohjelmisto.

Elli Isokosken uraauurtava ja pitkäjänteinen työ Myrskyryhmä-nimisen tanssiryhmän perustajajäsenenä on merkittävästi lisännyt tanssin saavutettavuutta ikääntyneiden joukossa. Hän on vienyt tanssitaidetta vanhustyön yksiköihin vuodesta 2002 alkaen tanssiesitysten, asukkaille ja henkilökunnalle suunnattujen työpajojen, sekä taiteilijaresidenssien muodossa. Myrskyryhmä on toteuttanut useita tanssielokuvia osallistavan tanssielokuvan menetelmällä. Elokuvien käsikirjoituksen ja koreografian tekemiseen sekä esiintymiseen on osallistunut yhteisötanssiprojektien osallistujia. Ilmaisun muotona Isokoskea kiinnostaakin myös tanssilyhytelokuva ja kuvallinen kerronta.

Vuodesta 2018 lähtien Isokoski on vienyt tanssitaidetta kotona asuvien ikäihmisten luokse kolmivuotisella Suomen kulttuurirahaston Taidetta hoitolaitoksiin -apurahalla. Tämän työn kautta osallistujat pääsevät itse tekemään, kokemaan ja katsomaan nykytanssia ja tanssielokuvaa.

Erityisesti osallistava työskentely on keskeinen osa Isokosken työtä. Hänen intohimonsa on tanssia ihmisten kanssa, ja tutkia kuinka tanssia voi viedä ihmisten luokse arkisiin ympäristöihin. Hän sanoo, että on tärkeää kysyä mitä tanssitaide voi antaa ihmisten arkeen, kohtaamiseen, ryhmäytymiseen, luovuuden herättelyyn ja virkistymiseen.

Yhteisö tanssii ry:n toiminnassa Isokoski on ollut mukana jäsenenä vuodesta 2017 alkaen ja osallistunut Yhteisö tanssii ry:n tapahtumiin jo sitä ennenkin.

Video julkistustilaisuudesta: