Tanssin ja improvisaation työpaja 21.-22.11. 2015 la & su klo 11-15

Omaan liikkumiseen ja kehityksellisiin liikeratoihin perehtymisen kautta etenemme kohti tanssia ja improvisaatiota. Etsimme tapoja tunnistaa omia valintoja, omaa liikkeellistä ajattelua ja myös miten hypätä tuntemattomaan hukkaamatta täysin itseään. Kuinka, koska ja miten jatkaa tilanteita, jotka syntyvät soolo- tai ryhmäimprovisaatioissa? Kuinka tuen yllätyksiä – voiko siinä kehittyä? Toisten katsominen ja katsotuksi tuleminen sekä keskustelu ovat osa työpajan prosessia.

Avoin kaikille liikkeestä ja improvisaatiosta innostuneille.

Työpajan vetäjästä: Pia Lindy on tanssija ja koreografi, joka yhdistää työssään niin huumoria ja vakavuutta, oivaltavaa tanssillista toimintaa kuin kriittistä yhteiskunnallista ajattelua. Hän on syventynyt improvisaatioon ja prosessikeskeisyyteen työskentely- ja esitysmuotona sekä toimintaan eri ympäristöissä ja konteksteissa.

Hinta: 60 / 80 €

INFO/ Ilmoittautumiset su 15.11. mennessä: pia.lindy(at)gmail.com / 050 352 6342
Paikka: Teatteri Metamorfoosi, Suvilahdenkatu 10 A 408 Helsinki (4.krs)
Metro: Kalasatama or Sörnäinen

Heini Nukari: Body is Voice -liikkeen ja äänen työpaja
28.-29.11. La & Su klo 10-16 (sisältää lounastauon)
Avoin kaikille!

Body is Voice vahvistaa kehon ja äänen luovaa yhteistyötä. Laajennamme äänen ilmaisullisia mahdollisuuksia hengityksen ja liikkeen kautta. Keskitymme kehon eri osiin ja kerroksiin ja annamme niille äänen. Tarkoituksena on saada ääni ja liike resonoimaan vapaasti koko kehossa. Vapautamme hengitystä, ravistelemme ja irrottelemme kehoa niin että energia alkaa virrata ja kehon, mielen ja äänen mahdolliset solmut alkavat avautua. Jännityksistä vapaa keho soi parhaiten! Soolo-, pari- ja ryhmäharjoitukset tarjoavat työkaluja joiden avulla voimme löytää itsestämme uusia äänellisiä ja liikkeellisiä puolia ja johdattaa meidät luontevaan improvisaatioon. Body is Voice työpaja pyrkii kannattelemaan jokaisen yksilöllistä matkaa kehoonsa unohtamatta positiivista synergiaa joka yleensä syntyy kun ryhmä ihmisiä herkistyy kuuntelemaan toisiansa.
Opetuksessaan Heini ammentaa monivuotisesta kokemuksesta esiintyjänä ja kehon mahdollisuuksien tutkijana. Hän on saanut vaikutteita mm. Roy Hart- teatterin äänimetodista, Release-tekniikasta, Kontakti-improvisaatiosta, Buto-tanssista, joogasta, Qigongista, Body-Mind Centeringistä ja Autenttisesta liikkestä.

www.body-is-voice.com

Hinta: 100€
Paikka: Teatteri Metamorfoosi, Suvilahdenkatu 10 A, 4.kerros
Sitovat ilmoittautumiset 21.11. mennessä: heini(at)body-is-voice.com
046 890 55 90

In English

Pia Lindy: Towards Moving Thinking – how do you articulate the unknown
Dance and Improvisation Workshop
Nov 21 -22 Sat & Sun 11-15

Each day we will start with movement exploration as a way to root yourself into your own moving and a warm up to improvisation. Questions we will play with: How do you articulate or (re)search the unknown? How to extend and when to extend with the material what occurs in a solo, duet or a group improvisation. Is there a way to support a surprise? How would you do that? Watching others and to be watched, as well as discussion is an important part of the workshop.

Workshop is open to everyone interested in movement and improvisation.

About the teacher: Dancer/Choreographer Pia Lindy has graduated from Amsterdam’s School for New Dance Development in 1995 and since then has created several solo/group works and collaborative projects with different artists in Finland and abroad. In her work she explores expectations and values embodied in art and society. What has dance/art to offer us or what should it be? Lindy has focused on improvisation and the process-oriented approach to working, teaching and performing, and on operating in various environments/contexts.

Price: 60 / 80 €

INFO / Registration latest Sun 15 Nov pia.lindy(at)gmail.com / 050 352 6342
Place: Teatteri Metamorfoosi, Suvilahdenkatu 10 A 408 Helsinki (4th floor)
Metro: Kalasatama or Sörnäinen

Heini Nukari: Body is Voice -movement and voice workshop
28.-29.11. Sat & Sun 10-16 (including lunch break)
Open level!

Body is Voice is about discovering the limitless creative and healing potential of our body and voice. It offers tools and pathways to connect with our own resources and to explore the variety of sounds in movement and stillness as we explore our resonating body. The work consists of breathing exercises, warm-up and relaxation of the body, bodywork, elements of contact improvisation, authentic movement, improvisation and sounding, singing and listening.

Heini Nukari is a Finnish dancer, vocalist and physical voice teacher. She is an experienced performer and explorer of the body and her teaching is influenced by the Roy Hart Theatre work, contemporary dance, meridians, BMC, CI, Yoga, Butoh, Authentic Movement practice.

www.body-is-voice.com

Price: 100€
Place: Teatteri Metamorfoosi, Suvilahdenkatu 10 A, 4.floor
Registration latest 21.11.
contact: heini(at)body-is-voice.com
046 890 55 90