Koneen Säätiö myönsi Pia Lindylle 2-vuotisen työskentelyapurahan pitkäjänteiseen taiteelliseen työskentelyyn tanssija- koreografina erilaisissa ympäristöissä ja konteksteissa, erityisesti 10- vuotisen monikerroksisen Vaelluksia Lähiöissä-projektin (2017-2026) toteuttamiseen Itä-Helsingissä, ympäristötanssin vakiinnuttamiseen sekä eri näkökulmin kaupunginosataiteilijuudesta kirjoittamiseen vuosien 2022-23 aikana. Lindy järjestää työskentelykauden päätteeksi tilaisuuden Koneen Säätiön kamarilla Helsingissä:

 

”Minne tahansa menemmekin tai missä tahansa olemmekin, olemme jossakin ympäristössä”

Tervetuloa Koneen Säätiön kamariin (Helsinki) pohtimaan

YMPÄRISTÖTANSSIA JA TANSSIYMPÄRISTÖJÄ  –

työskentelyä eri konteksteissa ma 29.1. klo 17-20

 

Kaksivuotinen Koneen Säätiön myöntämä työskentelyapurahani on päättymässä tammikuun 2024 lopussa. Onkin sopiva hetki vetää yhteen ajatuksia, kokemuksia ja pohdiskeluja niin pitkäkestoisen Vaelluksia lähiössä-projektin tiimoilta kuin laajemmasta kiinnostuksestani tanssitaiteilijana työskentelyyn, usein pysyvämpien näyttämörakenteiden ulkopuolella.

Tilaisuus koostuu

  • esityksellisestä alustuksestani, jossa puhe-osioita, liikekommentteja ja välispiikkejä
  • yhteisestä ajatuskasaumasta (mitä kaikkea nämä teemat herättävätkään?)
  • kahvin, teen juomisesta sekä pikkusuolaisen ja makean napostelusta
  • yhdessä keskustelemisesta ja ajatusten jakamisesta

Olet lämpimästi tervetullut – ilmoittautumiset etukäteen pia.lindy@gmail.com

Paikka: Koneen Kamari, Tehtaankatu 21 B, Helsinki ( saat ovikoodin ilmoittautuessasi)

 

Koneen Kamari on asuinkerrostalossa (5.krs) ja ikävä kyllä se ei ole esteetön. Talossa on pieni hissi, mutta myös portaita.

 

Tässä vielä lisätietoa työskentelystä:

Koneen Säätiö myönsi Pia Lindylle 2-vuotisen työskentelyapurahan pitkäjänteiseen taiteelliseen työskentelyyn tanssija- koreografina erilaisissa ympäristöissä ja konteksteissa, erityisesti 10- vuotisen monikerroksisen Vaelluksia Lähiöissä-projektin (2017-2026) toteuttamiseen Itä-Helsingissä, ympäristötanssin vakiinnuttamiseen sekä eri näkökulmin kaupunginosataiteilijuudesta kirjoittamiseen vuosien 2022-23 aikana.

Vuonna 2017 käynnistynyt Vaelluksia lähiöissä -projekti syntyi halusta tutkia, löytää, luoda ja kokeilla erilaisia nykytanssin ja taiteellis-liikkeellisten käytäntöjen esille tuomisen ja jakamisen tapoja näyttämökontekstin ja kaupunkikeskustojen ulkopuolella. Projekti osaltaan vahvistaa kaupunginosa-taiteilijuuden käytäntöjä ja nykytanssin sekä ympäristötanssin esille tulemista ja syventämistä Suomessa. Miten nykytanssi/taide tai taiteilija asettuvat lähiöympäristöihin, enemmän reunoille kuin keskusta-alueille?

 

Linkkejä:

Pian kirjoituksia Vaelluksia lähiöissä-Tracin suburbia-blogissa:

Lähiöt ja kaupungiosat tutkivan tanssin, improvisaation ja omakohtaisen liikkeen ympäristöinä

https://tracingsuburbia.blogspot.com/2023/12/lahiot-ja-kaupunginosat-tutkivan.html

 

Vaelluksia lähiöissä – Tracing suburbia-projektin lähtökohtia ja pohdiskelua

https://tracingsuburbia.blogspot.com/2023/01/vaelluksia-lahioissa-tracing-suburbia.html

 

Häivähdyksiä muusta – jaettuja sooloprosesseja vuosien 2019-2023 aikana

https://tracingsuburbia.blogspot.com/2023/09/haivahdyksia-muusta-sooloprosessejatyos.html

 

Facebook: https://www.facebook.com/tracingsuburbia

 

Tanssija ja koreografi Pia Lindy on työskennellyt vuodesta 1995 lähtien laaja-alaisesti tanssitaiteilijana, opettajana ja fasilitoijana eri työryhmissä, tapahtumissa ja projekteissa monenlaisissa ympäristöissä sekä konteksteissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Piaa kiinnostaa miten yhteiskunta näkyy ja tuntuu kehoissamme, liikkeissämme tai valinnoissamme. Mitä on (tanssi)taide tässä ajassa? Lindy on syventynyt improvisaatioon ja prosessikeskeisyyteen työskentely-, esitys-ja jakamisen tapana. Viime vuosina taideprojektien painopisteinä ovat olleet kokemuksellisuus, vuoropuhelu sekä osaamis(t)en sekoittuminen eri ikäisten ja taustaisten ihmisten kesken.